Шукати в цьому блозі

субота, 21 березня 2015 р.

Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

21 БЕРЕЗНЯ
  • Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації

          Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації проводиться по рішенню XXI сесії Генеральної Асамблеї ООН від 26 жовтня 1966 р.
          Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації наголошується щорічно 21 березня. Цього дня в 1960 році поліція відкрила вогонь і убила 69 чоловік в ході тієї, що проводилася в Шарпевіле, Південній Африці, мирної демонстрації протесту проти законів режиму апартеїду про обов'язкову паспортизацію африканців в ЮАР.
          Проголошуючи цей День в 1966 році, Генеральна Асамблея призвала міжнародне співтовариство подвоїти його зусилля в цілях ліквідації всіх форм расової дискримінації. Тим самим підтверджуючи, що расову дискримінацію можна вважати запереченням прав людини, основних свобод і справедливості, і є злочином проти людської гідності. Також ООН визнає, що дискримінація є серйозною перешкодою до економічного і соціального розвитку, а також до міжнародної співпраці і миру.
          Організацією Об'єднаних Націй расова дискримінація рішуче засуджується і будь-яка політика пов'язана з нею не тільки неприйнятна, але і несумісна із зобов'язаннями, прийнятими державами-членами організації згідно Статуту ООН.
          ООН знов і знов звертається і закликає всі держави дотримувати Декларацію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Загальну декларацію прав людини і вживати необхідні заходи, у тому числі і законодавчі в боротьбі з цим злочином проти людства.
  • Немає коментарів:

    Дописати коментар